Miranda

Posts byMiranda

projectvoorstelling

We stelden voor de herfstvakantie onze 5 daagse voor. We maakten een mooie uitnodiging voor onze ouders. Ook Frans kreeg een plekje tijdens de voorstelling. We vertelden kort iets bij een foto.

 

...Lees meer...

atelier maskers maken

We bestudeerden eerst een aantal dingen van Picasso en het kubisme. Daarna gingen we zelf aan de slag met een ontwerp. Dat werd uitvergroot op karton en daarna kregen onze maskers vorm. Het was een kleurrijke namiddag.

...Lees meer...

Voorstelling persoonlijke werkstukken

We sloten het schooljaar af met de voorstelling van onze persoonlijke werkstukken. We deden dat uiteraard voor publiek. Maandag en woensdag werden ouders, grootouders, broers en zussen, maar ook kinderen uit de andere klassen uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar al die interessante en mooi voorgestelde informatie.… ...Lees meer...


Atelier vouwen en bouwen met papier

Vandaag startte een nieuwe reeks ateliers. We gingen ijverig aan de slag : eerst testten we de basisconstructies, daarna leerden we elkaar dingen vouwen. Dat varieerde van zwanen en vossen tot ninjasterren en doosjes.

...Lees meer...

prei – oogst

Vandaag oogstten we de prei uit onze moestuin, zodat we hem weer helemaal klaar kunnen maken voor nieuwe zaadjes en plantjes.

...Lees meer...

à la mer

Tijdens onze filmklassen aan zee hebben we heel wat beleefd. In de klas hebben we nadien tekstjes geschreven bij een zelfgekozen foto. Hier zie je een paar voorbeelden :

...Lees meer...

filmklassen aan zee

Het thema van onze meerdaagse uitstap dit jaar werd ‘film’. Omdat we een verblijf aan zee hadden geboekt, werden het dus filmklassen aan zee. Elke dag stond in het teken van een ander filmgenre, zo passeerden piratenfilm (met bezoek aan de Mercator), documentaire (met bezoek aan de dodengang en het museum aan de Ijzer), actie (met gocarten, zwemmen en stunts ) en slapstick de revue.… ...Lees meer...


kunstig aan de slag

Tijdens de keuzebordtijd is er altijd ruimte om creatief aan de slag te gaan, meestal gelinkt aan het project dat op dat moment leeft.

Hier een paar voorbeelden :

...Lees meer...

‘t Schommelbootje voor ‘t klimaat

Vandaag deden we een alternatieve schooldag, om de kinderen die wilden gaan betogen de kans te geven. Wie op school was dacht na over wat we zelf kunnen doen , hoe onze aarde er in de toekomst zou kunnen uitzien als we er goed zorg voor dragen, schreef een brief naar de burgemeester en nog veel meer.… ...Lees meer...


Filmklassen aan zee

Op 25 maart vertrekken we naar zee om er aan de slag te gaan met het thema film. Elke dag zullen we een ander genre verkennen :

maandag gaan we als piraten de Mercator bezoeken

dinsdag bestuderen we de documentaire en varen we op de Ijzer

woensdag verdiepen we ons in de actiefilm

donderdag is slapstick aan de beurt

en vrijdag sluiten we af met docusoap en reality tv

Om goed voorbereid te zijn, bezochten we vandaag de LUCA school of arts in Genk.… ...Lees meer...